Blog

Melyik a legszebb nyelv?

23ápr

Melyik a legszebb nyelv?

Mitől szép egy idegen nyelv és melyik a legszebb? Hogy erre az igazán szubjektív kérdésre ki, milyen választ ad, az több mindentől függ.

7 érv a francia nyelv mellett

23ápr

7 érv a francia nyelv mellett

Vagy vonz bennünket más nemzetek nyelve, vagy sem. Van, aki már az óvodában a habos kakaót szürcsölgetve is tudja: a francia számára élet-halál kérdése. Mások még az utolsó pillanatban is bizonytalanok. Segítünk a döntésben!

Hol marad a diploma?

23ápr

Hol marad a diploma?

Nem kapunk túl kreatív válaszokat, amikor arról érdeklődünk, ki, miért halogatja a diplomához szükséges nyelvvizsgát. Legtöbbünk amolyan Pató Pálként ráérősen várja a nyelvvizsgára jelentkezés megfelelő pillanatát, hiszen hol van még a diploma!

Miért kell az alap angol?

20ápr

Miért kell az alap angol?

Egy idegen nyelv, történetesen az angol nyelv alapszintű, középszintű vagy felsőfokú elsajátítása napjainkban szinte magától értetődő, külső és/vagy belső motiváció eredménye egy szent cél érdekében. Hogy miért éppen angol nyelvtanulás? Rögtön érvelek.

7 érv az angoltanulás mellett

11márc

7 érv az angoltanulás mellett

Az angol nyelv elsajátítása viszonylag könnyű. Az angol nyelv elsajátítása viszonylag nehéz. Hogy melyik az igaz? Ki-ki döntse el maga. Minden relatív, de úgy gondolom, angolul tanulni sokkal könnyebb, mint teszem azt mandarinul. Egyszerű ábécé, körülbelül 3000 angol szóból álló alapszókincs, pár angol igeidő elsajátítása - már nyithatod is a szádat.

Nyelvtanulás módszerek

11márc

Nyelvtanulás módszerek

Ahány ember, annyiféle nyelvtanulási módszer - nem vagyunk egyformák. Van, aki remetei magányban, vért izzadva, mantraként biflázza a nyelvet, van, akire úgy ragad bármilyen idegen nyelv, mint papírra a légy (millióból egy...). Van, aki vizuális, van, aki verbális típus. Van, akinek az aktív nyelvtanulás annyi, hogy este beteszi a párnája alá a nyelvkönyvet, hátha...

Miért jó nyelviskolában tanulni?

25febr

Miért jó nyelviskolában tanulni?

A megrögzött autodidakták valószínűleg zsigerből felvonják a szemöldöküket, és rögtön elkattintanak, hiszen számukra a nyelviskolában történő nyelvoktatás érthető és/vagy mondvacsinált okok miatt kivitelezhetetlen. A fanatikusotthontanulók, egyéni nyelvtanulók lehet hogymég a keresztet is megemelik.

Vannak megkérdőjelezhetetlen indokok, melyek alátámasztják a nyelviskolán kívüli idegennyelv-képzést - ezek többnyire gyakorlati szempontok.

+50 óra ajándék