Blog

23 ápr

Hol marad a diploma?

Nem kapunk túl kreatív válaszokat, amikor arról érdeklődünk, ki, miért halogatja a diplomához szükséges nyelvvizsgát. Legtöbbünk amolyan Pató Pálként ráérősen várja a nyelvvizsgára jelentkezés megfelelő pillanatát, hiszen hol van még a diploma!

Hol marad a diploma? Hiányzik a nyelvvizsga?

Aztán amikor az utolsókat rúgjuk a felsőoktatási intézmény falai közt, a nyelvvizsga átlényegül amolyan Damoklész kardjává. Ha még ekkor sem teszünk azért, hogy megszerezzük azt a fránya oklevelet, egyre nehezebben és nehezebben szánjuk rá magunkat, főleg, ha nem kényszerülünk rá az idegen nyelv használatára. Természetesen kellő elszántsággal és egy jó nyelviskola segítségével pillanatok alatt kifényesíthetjük megkopott nyelvtudásunkat, és eljön a pillanat, amikor végre kézbe vehetjük jól megérdemelt diplománkat. Most mondd meg: van értelme halogatni?

Felkészülés a nyelvvizsgára

Hogyan fuss neki a nyelvvizsgának? Ha úgy érzed, szükség van némi bátorításra, frissítésre és gyakorlásra, keress egy megbízható nyelviskolát. Attól függően, mennyire sürgős, választhatsz a normál, félintenzív, intenzív nyelvtanfolyamok között. Mivel a nyelvvizsgán a nyelvhasználati készség a mérvadó – írás, olvasás, hallás utáni értés és olvasás –, érdemes egyforma hangsúlyt fektetni ezekre.

Tájékozódj a magyar nyelvvizsgarendszerekről. A nyelvvizsgaszintek a nyelvtudás alapján hat kategóriába soroltak: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Kétféle nyelvvizsgatípus (egynyelvű és kétnyelvű vizsga) várhat rád. Az A B C jelölésű nyelvvizsgatípus (nem keverendő össze a vizsgaszintekkel!) szóbeli, írásbeli, illetve komplex megmérettetés lehet. Ha az A és B is megvan, az már komplex vizsgával egyenértékű, akkor is, ha nem ugyanott vittük véghez.

Számtalan opció közül választhatsz, amikor a nyelvi megmérettetésre készülsz. Dönthetsz a nyelvvizsga árak alapján, de sokkal fontosabb, milyen célból szerzed meg az oklevelet. A későbbiekben meghatározólehet hogy akkreditált nyelvvizsga, egynyelvű avagy kétnyelvű nyelvvizsga van a birtokodban.

A nyelvvizsga ára

A nyelvvizsga ára nem csak anyagiakban mérhető, hiszen mögötte van az a rengeteg idő, energia, amit abba invesztáltál, hogy sikeres vizsgát tehess és hozzájuss a hőn áhított diplomához. A nyelviskola, nyelvtanfolyam ára is a befektetéseid közé sorolandó. Nem biztos, hogy az olcsó nyelviskola rossz nyelviskola, de az sem garantált, hogy a drága nyelviskola ideális választás. Ezért amikor a nyelviskolák, nyelvtanfolyamok között mazsolázol, ne csak az árra figyelj!

Készülj a nyelvvizsgádra az Euro nyelviskolában!

 

+50 óra ajándék