7 érv a francia nyelv mellett

Kinek a pap, kinek a papné – remek döntés, ha a francia nyelv elsajátítása mellett voksolsz. Van, aki foggal-körömmel ragaszkodik az angol nyelviskola nyelvóráihoz. Akad, aki hatékony, gyors olasz nyelvtanfolyam miatt túrja a netet. A budapesti spanyoloktatás is népszerű. Nincsen ezzel semmi baj, hiszen nem vagyunk egyformák, és többnyire alapos indokkaldöntünk, mely idegennyelvet fogjuk megtanulni.

A tudatos döntés mellett nagy szerepet kapnak az érzelmek. Itt is működik a „kémia”: vagy vonz bennünket más nemzetek nyelve, vagy sem. Van, aki már az óvodában a habos kakaót szürcsölgetve is tudja: a francia számára élet-halál kérdése. Mások még az utolsó pillanatban is bizonytalanok, milyen idegen nyelvet írjanak a keresőbe, amikor beütik: „budapesti nyelviskola, francia nyelvtanfolyam”.
Az biztos, sokkal hívogatóbb egy kurzus, ha a választott idegen nyelv szimpatikus a számunkra.

Félsz a francia nyelvtől? Miért? A spanyoltól nem? Hogy nehéz? Honnan tudod, tanultad már? Ha érdekel és egybevág a terveiddel, ne vacakolj, irány egy eredményes, kezdő vagy akár intenzív francia nyelvtanfolyam!

Miért szeretjük a francia nyelvet?

1. Mert vetődj a Föld bármely szegletébe, illetve ívébe, szinte mindenhol találsz frankofón közösségeket, illetve számtalan államban, ha nem is anyanyelvi szinten, de beszélnek franciául.A francia nyelvet több, mint 200 millióan beszélik!

2. Számos jelentős európia intézmény hivatalos, nemzetközi munkanyelve, a diplomácia egyik nyelve.

3. Az interneten a harmadik leggyakrabban használt nyelv a francia, a spanyolt megelőzve.

4. Ha a francia felsőoktatási intézmények egyikét szemelted ki magadnak, mondanom sem kell: stabil francia nyelvtudás nélkül…

5. Mi leszel, ha tudsz franciául? Ugye tudod, a határ a csillagos ég? A nemzetközi munkaerőpiac tárt karokkal vár, nem beszélve a hazánkban működő francia vállalatokról, melyeknek még mindig nehézséget okoz francia nyelven perfektül tudó munkatársakat találni.

6. Az egyik legdallamosabb, legjellegzetesebb „atmoszférával” bíró nyelv a francia – nem véletlenül titulálják a szerelem nyelveként. Legyen az kulturális, gasztronómia vagy egyéb terület, a francianyelv zenél, dalol, ígér

7. A francia nyelv gyökere más idegen nyelvek mellett (olasz, spanyol, portugál, román) latin eredetű, ezért a sikeresen elvégzett francia nyelvtanfolyam remek táptalaj más latin eredetű nyelvek tanulásához.

Sokan vacillálnak, amikor választani kell több népszerű nyelv között. Nem csoda. Egyre több budapesti nyelvtanoda kínálatában szerepel a francia nyelvóra. Mielőtt a francia nyelvtanfolyam mellett döntesz, mindenképpen tájékozódj a tanintézmény felől ismerősöktől, fórumokon, közösségi oldalakon.

 

 

+50 óra ajándék