Blog

20 ápr

Miért kell az alap angol?

Egy idegen nyelv, történetesen az angol nyelv alapszintű, középszintű vagy felsőfokú elsajátítása napjainkban szinte magától értetődő, külső és/vagy belső motiváció eredménye egy szent cél érdekében. Hogy miért éppen angol nyelvtanulás? Rögtön érvelek.

Angol nyelvtanfolyamra nem azért jelentkezünk, mert jó dolgunkban nem tudjuk, mit csináljunk. Egy idegen nyelv, történetesen az angol nyelvalapszintű, középszintű vagy felsőfokú elsajátítása napjainkban szinte magától értetődő, külső és/vagy belső motiváció eredménye egy szent cél érdekében. Jó-jó, a szent túlzás, de az biztos, hogy legalább egy idegen nyelv ismerete elengedhetetlen..

Jelszó: sikeres alapszintű angol nyelvvizsga

A Nagy Dolgok véghezvitelében a cél és a befektetett munka a legfontosabb, no meg a győzelem, azaz egy sikeres alapszintű angol nyelvvizsga.
Az angol, és más idegen nyelv elsajátítása áldozatokkal is jár – ne feledkezzünk meg azonban a sikerélményről, a megszerzett tudás öröméről! –, pénzbe kerül, tanulni kell, gyakorolni, nem kevés időt szánva rá. Nem állítok valótlant, ha azt mondom, az iskolák „trendi” nyelvoktatási módszertanát a könyvkiadók határozzák meg. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy a különféle szisztémák új szintre emelik az angol nyelvoktatást, ezért különösen fontos, hogy valóban hiteles, szakértő, eredményes angol nyelvtanfolyamok, nyelviskolák is működjenek.
Persze nekifuthatunk az angol nyelvnek autodidakta módon, ez azonban nem túl hatékony, és valljuk be, nem is vezet igazán mérhető eredményekhez. Ritka, ha egy alapfokú angol nyelvvizsgára „futja” az így megszerzett tudásból. Ha kitartóak vagyunk, talán nem adnak el bennünket két tévéért külföldön…

Miért, mikor elengedhetetlen az angoltudás?

Hogy ez a kaland ne horror, hanem remek, jó hangulatú (és heppi enddel végződő) sztori legyen, nézz körül az alábbi repertoárban - legyen minél könnyebb az idegennyelv tanulás!

1.    Kell a diplomához, a karrierhez – megkönnyíti az elhelyezkedést – anyagilag kifizetődő.
2.    Hárommilliárd ember nem tévedhet – körülbelül ennyien beszélnek és/vagy értenek angolul.
3.    440 millió ember anyanyelve.
4.    Az Unió hivatalos munkanyelve.
5.    A kapcsolati tőke létfontosságú alapja.
6.    A nyelvtudás népszerű!
7.    Többet tudsz kihozni magadból!
8.    Külföldön szeretnél dolgozni, letelepedni.
9.    Vonz más kultúra, életforma, szeretnéd ezt a valóságban is átélni, megtapasztalni.


A tény hogy nem birtokoljuk az angolt, az angolul tudókat rácsodálkozásra, a nyelvet nem beszélőt pedig pironkodásra készteti. Persze, ha angolul nem, viszont mandarin nyelven tudunk, az más megvilágításba helyezi a dolgot…

+50 óra ajándék