Hírek, infók nyelvtanuláshoz

Melyik nyelvet tanuljam először, az angolt vagy a németetet?

Ez egy nagyon gyakori kérdés tanulóink körében amellett, hogy mi legyen az angolon kívül a második nyelv. Mi melyiket javasoljuk? >> Beljebb kiderül!

Mi a sikeres nyelvtanulás titka?

Talán az legfontosabb tényező, hogy nyelvtanulás kényszer helyett inkább szórakozás legyen, oly módon, hogy a tanulást kedvenc tevékenységével kösse össze. Kezdjen el olvasni egy idegen nyelvű könyvet az elejétől, s amint ismeretlen kifejezéssel találkozik, próbálja meg kitalálni, átgondolni, mi lehet a jelentése a szövegkörnyezet függvényében. >> Tovább olvasom

A 3 leggyakoribb nyelvtanulási probléma....

... avagy milyen nyelvtanulási problémákkal küszködik az átlag magyar?

1. A kommunikációtól való félelem, 2.: mindig újrakezded a nyelvtanulást, 3.: >> Beljebb kiderül!

Memorizálás, vagy magolás?

Emlékezzünk vissza az iskolás időkre, mikor a matematikai egyenletekkel gyakran elakadtunk, az irodalmi memoritereket, még ha nem is mindet, a mai napig fel tudjuk mondani, hiszen értettük, amit megtanultunk. >> Magolás, memorizálás - mi a különbség?

Nyelvtanulás: itthon, vagy külföldön?

Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy mégis hol és hogyan van értelme hatékonyan nyelvet tanulni: >> itthon, vagy inkább külföldön?

Csak 1 ponton múlt a nyelvvizsgám.

Többektől is hallani manapság: "Majdnem sikerült a nyelvvizsgám". Mivel itt a hangsúly a majdnem-en van, ami sajnos nem sokat ér, hiszen a pont kell a felvételihez, a papír kell a munkavállaláshoz,tehát újra el kell menni vizsgázni. Hogy ezt a helyzetet elkerüld, adunk néhány tippet a sikeres nyelvvizsgázáshoz!

+50 óra ajándék