Blog

7 érv az angoltanulás mellett

11márc

7 érv az angoltanulás mellett

Az angol nyelv elsajátítása viszonylag könnyű. Az angol nyelv elsajátítása viszonylag nehéz. Hogy melyik az igaz? Ki-ki döntse el maga. Minden relatív, de úgy gondolom, angolul tanulni sokkal könnyebb, mint teszem azt mandarinul. Egyszerű ábécé, körülbelül 3000 angol szóból álló alapszókincs, pár angol igeidő elsajátítása - már nyithatod is a szádat.

Nyelvtanulás módszerek

11márc

Nyelvtanulás módszerek

Ahány ember, annyiféle nyelvtanulási módszer - nem vagyunk egyformák. Van, aki remetei magányban, vért izzadva, mantraként biflázza a nyelvet, van, akire úgy ragad bármilyen idegen nyelv, mint papírra a légy (millióból egy...). Van, aki vizuális, van, aki verbális típus. Van, akinek az aktív nyelvtanulás annyi, hogy este beteszi a párnája alá a nyelvkönyvet, hátha...

Miért jó nyelviskolában tanulni?

25febr

Miért jó nyelviskolában tanulni?

A megrögzött autodidakták valószínűleg zsigerből felvonják a szemöldöküket, és rögtön elkattintanak, hiszen számukra a nyelviskolában történő nyelvoktatás érthető és/vagy mondvacsinált okok miatt kivitelezhetetlen. A fanatikusotthontanulók, egyéni nyelvtanulók lehet hogymég a keresztet is megemelik.

Vannak megkérdőjelezhetetlen indokok, melyek alátámasztják a nyelviskolán kívüli idegennyelv-képzést - ezek többnyire gyakorlati szempontok.