Mi a sikeres nyelvatnulás titka?

Először is bátorság! Le kell győzni az attól való félelmet, hogy kinevetik, ha esetleg helytelenül mond valamit nyelvtanulás közben. A bátorságon kívül van még egy fontos eleme a sikeres nyelvtanulásnak, és talán ebben rejlik a titok. Kérdezze meg magától és öszintén válaszoljon:
Kényszerből tanulok idegennyelvet, vagy élvezem is ezt a tevékenységet? Ha a válasza nem, akkor nagy a baj, hiszen hogy mehetne könnyen egy kényszerű dolog? Aggodalomra semmi ok, hiszen ezen könnyel lehet változtatni, mégpedig a következő tanács betartásával.

A nyelvtanulás ne kényszer, hanem szórakozás legyen, mégpedig úgy, hogy a tanulást kösse össze kedvenc tevékenységével. Észrevette, hogy például leül öt percre keresztrejtvényt fejteni és hiretelen órák telnek el, de amikor az angol leckét kellene megírni, ami 20 percet venne igénybe, egy örökkévalóságnak tűnik és csak az óráját nézi? Ez a miatt van, hogy untatja és frusztrálja a nyelvtanulás. Vegyünk egy példát, ami segíthet ennek feloldásában: az Ön kevend időtöltése a keresztrejtvényfejtés, ez által tud kikapcsolódni, ezzel tudja levezetni a napi stresszt. Ezt a fajta kikapcsolódást át tudja „ültetni” a nyelvtanulásba is.

Egyszerűen fog egy idegen nyelvű könyvet (egyszerű nyelvezetűt) és kezdje el olvasni az elejétől. Amint egy mondaton belül ismeretlen szóval találkozik, próbálja meg kitalálni, átgondolni, hogy mit is jelenthet az a szó. Ha a mondatot nagyjából érti, akkor ki tudja bogozni, hogy mit is jelenthet a szó, ehhez mindenképp türelemre és rejtvényfejtés szeretetére van szükség. Általában az ilyen könnyített olvasmányok végén játékos szórakoztató feladatok vannak, ezeket is érdemes megcsinálni, és garantáltan nem ólomlábakon fog telni az idő nyelvtanulás közben!

+50 óra ajándék